Jazykový kurz Brighton

Jazykový kurz Brighton
28. 11. 2015
Dne 28. listopadu 2015 se skupina studentů (Patricie Hegerová, Dominik Šulc, ...

Dne 28. listopadu 2015 se skupina studentů (Patricie Hegerová, Dominik Šulc, Samuel Týče, Michaela Maršálová, Karolína Ryšavá, Jakub Noll, Jiří Kos, Zdeněk Král, Matouš Kolařík a Viktoriya Palistrant) vydala do Anglie. Přesněji na jazykový kurz v Brightonu. Cílem tohoto kurzu bylo v podstatě zlepšit a rozšířit naše dosavadní znalosti anglického jazyka a poznat kulturu a významné památky Anglie. Chtěla bych se proto s vámi podělit o své zkušenosti a zážitky. Začnu tedy od úplného začátku.

Cesta autobusem byla poměrně náročná, doprovázely nás křiky dětí, nezáživné konverzace našich vrstevníků z jiných skupin, Tři bratři a nekonečné vyprávění naší průvodkyně Marcelky.

Samotný program tohoto jazykového kurzu byl dobře uspořádaný. Prohlédli jsme si neuvěřitelné množství památek a poznali jejich historii, někdy i v obou jazycích. Jako například prohlídka vlajkové lodi admirála Nelsona Victory v Portsmouth.

Jako první jsme navštívili Londýn. Náš první cíl byla čtvrť Greenwich, kde jsme z dálky obdivovali královskou observatoř (v neděli mají zavřeno), kudy také prochází nultý poledník. Dále jsme si prohlédli Tower bridge, hrad The Tower (korunovační klenoty), atd.. Z celého dne pro nás stejně byla nejzajímavější jízda na London Eye, po které jsme se vydali na první setkání s rodinami a kdo měl štěstí, mohl se těšit i na dobrou večeři. A takhle to pokračovalo až do konce našeho zájezdu, výjimkou byla ale dopolední výuka (4x 45 minut), kde jsme si vyzkoušeli konverzaci s rodilým mluvčím, Hilary. Musím říci, že je to něco úplně jiného než jen objednávat jídlo v McDonaldu.

Myslím, že za celou naší skupinu mohu říci, že jsme si výlet moc užili a také děkujeme naší škole, že nám poskytla tuhle možnost vycestovat do zahraničí a poznat jinou kulturu.

Viktoriya Palistrant, 3. L