Americký velvyslanec na MOA

Americký velvyslanec na MOA
11. 12. 2018
V úterní poledne bylo okolo Masarykovy obchodní akademie v Rakovníku ...


V úterní poledne bylo okolo Masarykovy obchodní akademie v Rakovníku rušněji než obvykle a po chvíli se objevila vzácná návštěva, kterou přivítal ředitel MOA Emanuel Vambera. 

Do školy se přijel podívat velvyslanec USA v České republice Stephen B. King, který si nejen prohlédl část MOA, ale hlavně zaujal zaplněnou aulu svými myšlenkami o vzájemnosti USA a České republiky, když zdůraznil i to, že získanou demokracii z roku 1989 je potřeba si každý den bránit a také to, že každý člověk by měl znát svoji cenu i svůj životní cíl. Studentům nabídl i vzdělávací programy v USA, zodpověděl jim několik otázek, ve kterých vyzdvihl i potenciál českých lidí, jejich pracovitost i kreativitu včetně sportovních úspěchů.

„Pan velvyslanec si naši školu k návštěvě vybral sám i díky jejímu názvu a osobnosti T. G. Masaryka. Zajímal se o dění ve škole, studenty, dokonce vyjádřil přání se k nám znovu podívat příští rok, kdy škola slaví 100 let,“ uvedla zástupkyně ředitele Veronika Benešová.

Na závěr návštěvy se velvyslanec USA podepsal do pamětní knihy školy, jejíž první stránku zdobí i podpis prvního československého prezidenta T. G. Masaryka.

 

Americký velvyslanec na MOA