Studenti seniorům, senioři studentům

Studenti seniorům, senioři studentům
26. 06. 2017
I tak by se mohl jmenovat nápad rakovnických studentek 3. ročníku ...


I tak by se mohl jmenovat nápad rakovnických studentek 3. ročníku Masarykovy obchodní akademie pomáhat zpříjemnit chvíle babičkám a dědečkům v sousedním Domově seniorů. A tak se v tomto roce rozběhla spolupráce hned osmi dvojic dívek, které dostaly svůj pokoj s klienty domova a četly jim, hrály spolu hry, povídaly si s nimi, prostě se staly velmi vítanou návštěvou hlavně pro ty, kterým už pohyb dělá notné potíže, a nikam se moc nedostanou.

"Měly jsme zpočátku trochu obavy z neznámého prostředí i z toho, jak si budeme rozumět s lidmi o hodně staršími. Postupně jsme si ale na ty své klienty zvykly, nacházely k nim cestu a oni nás rádi viděli a my jsme za nimi rády chodily. Určitě bychom v tom chtěly od září pokračovat," shodly se studentky 3. ročníku ekonomického lycea a obchodní akademie.

Spolupráci si pochvalovala za druhou stranu i Markéta Grundmannová, která je v čele Domova seniorů: “Naši klienti jsou velmi rádi, že za nimi děvčata chodí, hrají hry, karty, luští křížovky, čtou jim, nejvíce ale hodnotí to, že jejich prostřednictvím mají kontakt s okolím a povídají si s nimi a je jedno, jestli o škole, kam děvčata chodí, nebo novinky z Rakovníka, nebo co se venku děje. Rádi v tom budeme od září pokračovat. Z řad našich klientů máme další zájemce o tyto pravidelné návštěvy." Stejně pozitivně hodnotí tuto spolupráci i Radka Soukupová, ředitelka rakovnické obchodky. „Je to o setkávání dvou rozdílných generací, které k sobě našly cestu a společně strávený čas je vzájemně obohacuje. Jsem moc ráda, že studentky naší školy vymyslely a úspěšně realizují takovýto prospěšný projekt a budu je v tomto jejich snažení maximálně podporovat i nadále.“