Jazykový kurz Norimberk

Jazykový kurz Norimberk
20. 11. 2015
Jedinečnou příležitost využilo deset žáků Masarykovy obchodní akademie ...


Jedinečnou příležitost využilo deset žáků Masarykovy obchodní akademie Rakovník. Díky ministerské výzvě číslo 56 získali finanční prostředky na jazykově vzdělávací kurz v německém Norimberku. V bavorském městě strávili jeden nezapomenutelný listopadový týden, během něhož skloubili výuku němčiny s poznáváním místních reálií.

Vedle intenzivního kurzu němčiny se seznámili s hlavní kulturními symboly Norimberka. Žáci nejprve navštívili Dokumentationszentrum & Reichsparteitagsgelände, kde získali cenné informace o dějinách druhé světové války. V rámci prohlídky historického centra města zhlédli Kaiseburg se zajímavou výstavou věnovanou císaři Karlu IV. Nahlédli i do významných kostelů Frauenkirche a Lorenzkirche. Příjemným zážitkem byla i návštěva Albrecht – Dürer – Haus s velkolepou sbírkou obrazů tohoto renesančního malíře. Dalším bodem programu byla exkurze do zoologické zahrady s pověstným delfináriem.

Součástí výuky němčiny pak byl filmový večer v norimberském kině Cinecittà. Promítal se akční film o známém agentu 007 Jamesu Bondovi - Spectre v německém znění. Tečkou za vydařeným týdnem byla ochutnávka místních specialit v tradiční norimberské restauraci Pillhofer. Servírovaly se pověstné delikatesy „Pillhofer Schäuferlpfanne“ či „Nürnberger Bratwürste“.

„Nikdy jsem se podobné akce neúčastnil. Jsem nadšený. Zlepšil jsem si jazykové dovednosti a posílil sebevědomí. Navíc jsem v Norimberku navštívil mnoho zajímavých míst. Bylo to zkrátka super,“ zhodnotil týdenní pobyt v Německu Lukáš Kříž, žák třetího ročníku ekonomického lycea.