Křížem krážem Rakovníkem

Křížem krážem Rakovníkem
25. 04. 2016
V rámci projektového dne Křížem krážem Rakovníkem vyrazili studenti ...

V rámci projektového dne Křížem krážem Rakovníkem vyrazili studenti MOA za poznáním, celý projektový den zdokumentovali a jejich postřehy vyšly v mimořádném čísle časopisu BOOM.

První ročníky navštívily knihovnu a nejvýznamnější finanční instituce v Rakovníku. Mimo jiné měli studenti možnost dozvědět se více o slavných rakovnických rodácích, zhlédnout výstavu k 175. výročí založení rakovnické knihovny nebo vyslechnout zajímavé informace o činnosti Úřadu práce.

Druhé ročníky měly neméně zajímavý program. Část studentů trávila dopoledne v Muzeu T. G. M. a seznamovala se s velikonočními zvyky v našem regionu. Mohli si také prakticky vyzkoušet pletení tradiční pomlázky z proutků nebo zdobení kraslic. Poté je čekala soutěž zaměřená na české panovníky.

Video 2. L: //goo.gl/r1gGBy

Druhá skupina vyrazila na exkurzi do školního statku Bulovna, seznamovala se zde s mechanizací, živočišnou i rostlinnou výrobou a také ekonomickou stránkou podnikání v zemědělství. Zajímavá byla i návštěva výrobny sýra s možností ochutnávky a nákupu hotových výrobků.

Třetí ročníky zase čekalo dopoledne v Okresním archivu, kde mimo jiné probíhá výstava zaměřená na osobnost Jeronýma Pražského. Studenti se také blíže seznámili s funkcí archivu a jeho hlavními činnostmi.

Děkujeme všem organizacím, podnikům a institucím, které nám ochotně vyšly vstříc a pro naše studenty připravily tak zajímavý a zároveň poučný program.