Krajské kolo Soutěže v grafických disciplínách

Krajské kolo Soutěže v grafických disciplínách
22. 03. 2016
V úterý 22. března 2016 pořádala Masarykova obchodní akademie v Rakovníku ...

V úterý 22. března 2016 pořádala Masarykova obchodní akademie v Rakovníku krajské kolo Soutěže v grafických disciplínách. Celkem soutěžilo 46 studentů z 11 středních škol Středočeského kraje a utkali se ve třech disciplínách: v psaní na klávesnici, ve wordprocessingu a v korektuře textu. Pro prvních 5 nejlepších v každé kategorii byly připraveny hodnotné ceny.

Naše pozvání na tuto prestižní soutěž přijali také zajímaví hosté: starosta královského města Rakovník JUDr. Pavel Jenšovský, zástupkyně firmy Procter & Gamble, Rakona, Rakovník - paní Anna Křimská a Mgr. Hana Jankrlová z Odboru školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Středočeského kraje. Děkujeme touto cestou Radě Středočeského kraje za finanční podporu a také našemu sponzorovi, firmě Procter & Gamble, Rakona, Rakovník za voňavé dárky pro všechny účastníky soutěže.

První místo v korektuře textu obsadila Lucie Brejšková z Obchodní akademie Neveklov, v psaní na klávesnici zvítězil Martin Václavík z Obchodní akademie Vlašim a nejlepší ve Wordprocessingu byla Tereza Zelenková z Obchodní akademie ve Slaném. Tito studenti budou reprezentovat Středočeský kraj na Mistrovství České republiky v grafických předmětech.

Naše želízka v ohni ale také nezklamala. V korektuře textu se totiž na 2. místě umístil Karel Vítek (3. B) a na 4. místě byla Jaroslava Pavlíčková (4. A). V psaní na klávesnici zase získal krásné 3. místo Daniel Čech (1. L) a na 4. místě skončil Martin Šubrt (3. B). Gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy!