Ekonomický tým - krajské kolo

Ekonomický tým - krajské kolo
26. 09. 2016
V pondělí 26.září se žáci 4. L zúčastnili krajského kola soutěže EKOTÝM ...

V pondělí 26.září se žáci 4. L zúčastnili krajského kola soutěže EKOTÝM 2016, které v letošním školním roce pořádala OA ve Slaném.

Soutěž se skládala ze dvou částí, a to z testu ekonomických znalostí a z prezentace daného tématu. Test ekonomických znalostí obsahoval celkem 60 otázek z odborných předmětů ekonomika, účetnictví a informatika. Téma pro prezentaci měli všichni soutěžící stejné, aby byla zaručena objektivita při hodnocení. Porota, která hodnotila prezentaci, sestávala z řad odborníků z praxe (Šárka Turnerová – Česká spořitelna, a. s., Jiří Bešta – Linet s. r. o. Želevčice, Martin Doupovec – Ekonomické a daňové služby Slaný).

Tým, který zastupoval naši školu ve složení Tereza Klátilová, Lukáš Kříž a Tomáš Vičík, obsadil v silné konkurenci devíti škol první místo a postupuje do celostátního kola v Opavě, kde bude reprezentovat Středočeský kraj. Našim žákům se podařilo zopakovat prvenství v krajské soutěži ekonomických znalostí po dlouhých osmi letech. Gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v celostátním kole!