Týden v Hilpoltsteinu

Týden v Hilpoltsteinu
05. 10. 2018
V pondělí 1. října krátce po deváté hodině jsme vyrazili v doprovodu ...


V pondělí 1. října krátce po deváté hodině jsme vyrazili v doprovodu pana Tomáše Růžičky směr Hilpoltstein. Cesta rychle ubíhala, jelikož jsme se sešli ve skvělé partě a čas na ní si krátili vyprávěním různých příběhů.

Kolem půl jedné jsme dorazili na místo, kde jsme se střetli s Němci. Po cestě na minigolfové hřiště jsme se stavili v Bäcker Schmidt. Během hry jsme se trochu lépe poznali a při cestě zpět do města dostali následné instrukce, kde večer složíme hlavy.

Úterý se odehrávalo v Norimberku. První zastávkou byl akční park, kde jsme se rozdělili do týmů a vyfasovali zbraně s další potřebnou výzbrojí. Laser game jsme si jistě všichni užili a utužili naše vzájemné vztahy. Poté následoval rozchod, který jsme využili běháním z obchodu do obchodu a nakupováním.

Středu každý trávil se svojí náhradní rodinou. Na mě a Martinu z 3.L čekalo bowlingové centrum, kde se nám povedlo pár pěkných pokusů, ale vedle toho i spousta těch špatných. To však neměnilo nic na tom, že každý z nás se skvěle pobavil.

Čtvrteční ráno si pro nás Němci připravili opičí dráhu v městské hale. Opět jsme byli rozděleni do týmů a úkolem bylo překonat veškeré překážky, aniž by vás někdo z druhého týmu vybil. Dále jsme si zahráli vybíjenou. S bolavými těly jsme se dostali domů, abychom načerpali sílu na večerní program. Moje rodina si pro mě připravila překvapení. Doslova jsem byla v nebi. Zažila jsem totiž překrásný vyhlídkový let, na který jen tak nezapomenu.

Večer se naplnil sál hilpoltsteinské školy všemi účastníky výměnného pobytu. Viděli jsme krásná vystoupení, jak taneční a hudební, tak i kouzelnické představení. To vše skvěle doplnila přátelská atmosféra a chutné jídlo s pitím.

Pátek v půl osmé ráno jsme se s těžkým srdcem rozloučili a odjeli zpět domů do České republiky.

Sama za sebe mohu říct, že jsem moc ráda, že jsem se tohoto zúčastnila. Němci byli hrozně milí a zábavní a navíc lepší náhradní rodiny jsem si nemohla přát. Odnáším si s sebou spoustu zážitků a zkušeností. Rozhodně bych chtěla jet i příští rok a doporučuji to každému, komu se tato příležitost naskytne.

Karolína Šmídová (2.L) 

Týden v Hilpoltsteinu