Můžeš podnikat

Můžeš podnikat
21. 03. 2017
Dne 21. března se v naší škole uskutečnil již čtvrtý cyklus přednášek ...

Dne 21. března se v naší škole uskutečnil již čtvrtý cyklus přednášek „Můžeš podnikat“. V letošním školním roce k nám zavítali tradičně dva podnikatelé, kteří žákům vyprávěli o svých podnikatelských aktivitách a počinech, a to pánové Petr Pilin a Luděk Pfeifer.

Pan Petr Pilin přestavil iPodnik, který poskytuje IT zázemí středním a malým firmám prostřednictvím datového centra a cloudových technologií. Společnost vznikla v roce 2009 a v současné době poskytuje služby více než 500 společnostem z oblasti výroby, obchodu, e-shopů, kamenných obchodů, výroby, služeb a zdravotnictví. iPodnik je místo, kam na internetu chodíte pracovat, přináší jednotné prostředí pro provoz firmy a nahrazuje zastaralou infrastrukturu moderním state-of-the-art privátním cloudem na platformě Microsoft.

Další lektor, pan Luděk Pfeifer, představil obchodní společnost M. C. TRITON, s. r. o, která se zabývá praktickým poradenstvím poskytovaným manažery se zkušeností z řízení firem, Na trhu působí už od r. 1990 a více než 26 let ukazuje klientům, že manažerské poradenství je poctivé řemeslo. Je to česká společnost se znalostí lokálního trhu, dle žebříčku CZECH TOP se jedná o nejobdivovanější poradenskou společnost na českém trhu v letech 2012 – 2015.

Přednášky se zúčastnili žáci 3. ročníků, kromě zajímavého povídání se dozvěděli i o možnosti přihlásit se na letní kemp „Od nápadu k cíli“, a to v termínu 10. – 15. července 2017.