Lyžařský kurz 2. L

Lyžařský kurz 2. L
12. 03. 2017
Den první – V úterý 7. března jsme ve 22.30 vyrazili od Lidlu směr Itálie ...

Den první – V úterý 7. března jsme ve 22.30 vyrazili od Lidlu směr Itálie, za účelem zdokonalovat se v našich lyžařských schopnostech. Autobus praskal ve švech, protože lyžařského kurzu se zúčastnili nejen studenti 2. L, ale i studenti jiných ročníků, bývalí studenti a i příznivci školy. Cesta byla velice zajímavá i drobet hlučná, ale s tím si náš pan řidič Tomáš Kubát st. dokázal bez problémů poradit – v autobuse zatopil a jak už to tak bývá, teplo uspává, takže když jsme vyjížděli z Rozvadova, celý autobus již spal. A než jsme se nadáli, byli v Itálii.

Den druhý – Náš dobrodružný výlet začal již v 7 hodin ráno, když jsme dorazili do městečka Natz, kde jsme byli ubytování v krásném penzionu Hairerhof (penzion měl i Wifi!!!). Hodili jsme si věci do společenské místnosti, převlékli se do lyžařského a pelášili zpět do autobusu a plni nadšení jsme čekali, do jakého střediska nás pan řidič zaveze. Většina z nás opět usnula. Když jsme se probrali, objevily se před námi sjezdovky úžasného střediska Ratschings. Ten den se všem lyžovalo nádherně. Ten, kdo moc lyžovat neuměl, tak se to hodně rychle naučil a odpoledne už svištěl jako všichni ostatní. Úžasný zážitek nám nezkazilo ani těch pár mráčků, které se ke konci dne objevily. Když jsme dorazili opět na penzion, šli jsme se ubytovat, osprchovat, navečeřet a tmelit kolektiv.

Den třetí – Počasí nám vůbec nepřálo. Celý den pršelo, takže jsme nakonec vůbec nešli lyžovat. Ale promarněné odpoledne to nebylo. Náš pohotový učitelský sbor nám hned vymyslel program na dopoledne i odpoledne. Někdo šel na túru, někdo se jen tak poflakoval a my studenti 2. L jsme byli ve společenské místnosti a hráli zajímavé hry s panem Blechou.
 Také nám byla zadaná hra na „vrahy“. Každý dostal dva lístečky, na jednom lístečku bylo jméno jeho oběti a na druhém byl druh zbraně (pantofel, nabíječka, mikina) a každý měl za úkol svou oběť nepozorovaně zabít (samozřejmě jen dotykem, nikoliv doopravdy) a převzít její kontakt. Odpoledne jsme si udělali výlet do nedalekého Brixenu. Někdo šel nakupovat a ten, kdo se nechtěl jen tak flákat po městě, šel do bazénu nebo po stopách K. H. Borovského v krásném podhorském městečku. Odpoledne jsme si užili a měli za sebou zas jeden příjemně strávený den.

Den čtvrtý – Nebe se rozjasnilo jak podprůměrný žák, co právě dostal 1 z testu a nás čekalo vysněné lyžování. Opět jsme zavítali na sjezdovky areálu Ratschings a bylo to ještě lepší než před tím. Tentokrát se na obloze neobjevil ani jeden mráček a celý den na nás pařilo sluníčko jak o život. Takže se nebylo čemu divit, když někteří z nás si dali opalovačku, někteří jezdili jen v triku a někteří si šli zaplavat kraula do sněhu (pozn. redakce: „Ano, to se doopravdy stalo.“). Kdo do dneška neudělal fotky, tak po dnešku měl určitě plnou paměť v mobilu, protože tu nádheru si nešlo nevyfotit. I my jsme udělali novou třídní fotku.

Den pátý – „A je to tady“ někdy to přijít muselo a i nás neminul den odjezdu. Ráno (někdo už i večer) jsme si sbalili naše saky paky a vyrazili jsme naposled na sjezdovku. Tentokrát jsme ale jeli na Plose a pořádně se tam vyřádili. Lyžovali jsme od „já už nemůžu“ po „já ještě musíím!!“ a doopravdy jsme si ten poslední den, který byl ještě lepší než ten před ním, užili se vší parádou. Celý tento úžasný výlet jsme pak v poklidu završili v malebné restauraci pod sjezdovkou, kde nám k tomu hrála živá kapela. A tak nám zůstaly jen samé pěkné vzpomínky. 


Třída 2. L a pedagogický dozor: Tomáš Růžička, Emanuel Vambera, Veronika Benešová